zaterdag 29 juli 2017

Vergadering ouderraad 19 juni 2017

Alweer de laatste ouderraad vergadering van dit schooljaar. Het ging weer erg snel. Als afsluiting van dit schooljaar was de vergadering niet zoals altijd in de lerarenkamer van Het Bonhoeffer College, maar op het strand. Het was een prachtige dag, dus beter konden wij het niet treffen met elkaar.

Eerst tijd voor serieuze zaken. We hebben de notulen doorgenomen en waar nodig aangevuld.

Ben van het Technasium was te gast deze vergadering. Hij heeft ons uitgelegd hoe het technasium werk, wat de leerlingen daar allemaal doen en hoe ze bezig zijn met het zoeken naar projecten voor de technasium leerlingen. Er is een mail gestuurd naar alle ouders van leerlingen op het Bonhoeffer om te vragen naar leuke projecten voor het technasium. Hier zijn veel leuke reacties op gekomen en goed projecten uit voort gekomen. Ook vanuit de ouderraad zijn er ideeën gekomen voor projecten voor het technasium. Naar aanleiding van de uitleg van Ben hebben wij afgesproken dat deze projecten verzameld zullen worden en doorgestuurd worden naar Ben, zodat hij kan kijken wat hij hiermee kan doen.

We hebben hierna nog gesproken over de inzet van KWT uren en de gesprekken die hier over zijn geweest in de vorige vergaderingen. Er is binnen de MR ook gesproken over de inzet van KWT en alle verbeterpunten worden meegenomen bij het inzetten van KWT in het komende schooljaar. KWT blijft bestaan, maar er kunnen altijd dingen beter. Hier wordt aan gewerkt.

In de rondvraag is nog gesproken over onderwerpen als roken op school, cyber challanges, buitenland reizen en de hoeveelheid inleveropdrachten aan het einde van het schooljaar.

Helaas namen we ook afscheid van twee leden van de ouderraad. Jammer dat ze de ouderraad gaan verlaten, maar heel erg fijn dat zij zich allebei de afgelopen jaren hebben ingezet voor de ouderraad.

Omdat het de laatste vergadering van dit schooljaar was en we de vergadering op het strand hadden, hebben we de avond gezellig afgesloten met een hapje en drankje, met uitzicht op zee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten