woensdag 14 juni 2017

Vergadering ouderraad maandag 10 april 2017


Ook deze vergadering starten we met het doornemen van de notulen. En worden een aantal vragen van de vorige vergadering beantwoord.

De directie komt nog even terug op het onderwerp bijlessen. De bijlessen worden in de basis door de school zelf georganiseerd indien een leerling dit nodig heeft. Het is niet de bedoeling dat er een soort handel ontstaat tussen leerlingen voor het geven van bijlessen. Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de school.

Deze vergadering was er een ouder op bezoek die graag een aantal problemen wilde bespreken over de inzet van de KWT uren. Deze ouder heeft geen positieve ervaringen met het inzetten van de KWT uren en wilde dit graag bespreekbaar maken in de ouderraad. Wij hebben hier een heel goed gesprek over gehad en onze eigen ervaringen als ouders met elkaar uitgewisseld. De directie heeft tijdens de vergadering toegelicht hoe KWT is opgezet, wat de bedoeling is van KWT en hoe dit de leerlingen kan helpen. De invulling van KWT zou beter kunnen en hierop zou meer gestuurd kunnen worden. Het systeem van KWT is goed, maar de begeleiding met betrekking tot het invullen van KWT zou beter kunnen. Hier zal intern nog verder over gesproken worden.

We zouden deze vergadering bezoek krijgen van iemand van het Technasium om de ideeën over projecten te kunnen bespreken. Helaas is er waarschijnlijk iets mis gegaan in de communicatie hierover, want het Technasium was niet vertegenwoordigd deze vergadering, we schuiven dit door naar de volgende vergadering.

Aan het einde van de vergadering zijn de volgende onderwerpen nog aan de orde gekomen;
- De school krijgt een nieuwe website, er wordt input gevraagd vanuit de ouderraad. Er zijn een aantal leden die wel willen meedenken.
- Er is een mail binnengekomen over te laag meubilair voor een aantal leerlingen. De directie was hiervan op de hoogte is er is nieuw meubilair besteld om te kijken of dit beter is.
- Lenteschool is laat gecommuniceerd, zou volgende keer eerder kunnen.

De laatste vergadering van dit schooljaar is op maandag 19 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten