dinsdag 3 april 2018

Vergadering ouderraad 12 februari 2018

We staan even stil bij het overlijden van Bonhoeffer collega Noortje.

De vergadering gaat zoals altijd van start met de doornemen van de notulen van de vorige vergadering. Er zijn verder geen aanvullingen..

We hebben als eerste gesproken over de nieuwe lesstructuur. Een nieuwe structuur moet differentiatie binnen het onderwijs mogelijk maken. Differentiatie is een belangrijk onderwerp waar scholen verplicht invulling aan moeten geven. Er worden verschillende mogelijkheden bekeken en de MR gaat meedenken over de nieuwe invulling.

Er is gesproken over het open huis. Tijdens deze open dag was ook de ouderraad vertegenwoordigd. Aan het begin van de dag was er nog niet veel aanloop bij de ouderraad. Tegen het einde van de open dag kwamen er juist veel ouders met vragen, met name over de inzet van de iPad op de school. We denken dat we alle vragen goed hebben kunnen beantwoorden.

Tijdens de open dag heeft ook een van de ouders contact gehad met iemand van ProFood. Deze is verantwoordelijk voor de automaten op school. Goede voeding is belangrijk op scholen en hierover willen we in de ouderraad graag in gesprek gaan. Was is er mogelijk met betrekking tot goede voeding en hoe kan de school hierin ondersteunen. Dit is een onderwerp voor op de agenda.

Verder hebben we nog gesproken over indelingen van toetsweken en herkansingen. Deze indeling is niet altijd erg handig en hier is misschien nog verbetering nodig.

Tijdens de rondvraag kwamen er nog wat losse onderwerpen aan de orde. De meeste vragen zijn door de directie beantwoord.

Volgende vergadering staat op de agenda op 9 april 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten