donderdag 11 februari 2016

Vergadering ouderraad 23 november 2015

De ouderraad was op 23 november voor de tweede keer bij elkaar. Als eerste hebben we de notulen doorgenomen en correctie doorgevoerd. De MR heeft in de tussentijd nog geen vergaderingen gehad, dus er is geen nieuws vanuit de MR. 

We hebben gesproken over digitalisering van het Ipad onderwijs. Er waren leden van de iPad klankbordgroep aanwezig om hun ervaringen te delen met de ouderraad. Belangrijke punten die aan de orde kwamen was dat bijvoorbeeld het niet altijd duidelijk is voor ouders dat er wordt gewerkt met Ipads op het Bonhoeffer college en dat deze ook aangeschaft moet worden. Volgens de directie is dit wel duidelijk gecommuniceerd naar ouders tijdens de informatie avonden. Een ander belangrijk punt is de frequentie waarmee Ipads tijdens de lessen worden gebruikt. Is hier niet meer uit te halen. En hoe gaan leerlingen om met de Ipad. Is de verleiding niet te groot om andere dingen te doen?

Vanuit de schoolleiding wordt aangegeven dat het gebruik van de Ipad meegenomen is in het schoolplan en er jaarlijks wordt gekeken hoe de ipad wordt ingezet en hoe deze meerwaarde kan bieden in de lessen. Een andere belangrijke vraag was of de Ipad nog invloed heeft op de resultaten op school. Hier is niet direct onderzoek naar gedaan. Over het algemeen is het slagingspercentage boven het landelijk gemiddelde.

De ouderraad heeft het idee om een thema avond te organiseren over internet en opvoeding en veilig internet gebruik. Paula en Jeanet gaan zich hierin verdiepen en komen volgende vergadering met een voorstel.

Er waren klachten over de muziek op het laatste schoolfeest. De muziek zou te hard zijn geweest. Hier is onderzoek naar gedaan en volgens de schoolleiding was het volume binnen de norm. Hier gaan we dan ook niet verder op in tijdens de ouderraad vergadering. Het is misschien wel een onderwerp voor een toekomstige nieuwsbrief.

Er is een commissie die onderzoek gaat doen naar het functioneren van mentoren. Is het altijd duidelijk wat er van een mentor verwacht mag worden en is de communicatie van mentor en ouders goed op orde. Voor deze commissie zijn vertegenwoordigers uit de ouderraad gevraagd. 3 ouders hebben zich aangemeld om hieraan mee te werken.

We hebben allemaal een document ontvangen over cyberpesten. Nog niet iedereen is in de gelegenheid geweest om dit door te nemen. Dit schuiven we door naar de volgende vergadering.

Tevens heeft iedereen het jaarplan ontvangen, ook dit document heeft nog niet iedereen door kunnen lezen. Dit wordt besproken in de vergadering in het nieuwe jaar.

Tot slot zijn er tijdens de rondvraag een aantal persoonlijke vragen naar voren gekomen, waar de schoolleiding direct antwoord op kon geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten