dinsdag 23 februari 2016


Vergadering ouderraad 22 januari 2016

Op maandag 22 januari waren we weer bij elkaar met de ouderraad in de lerarenkamer van het Bonhoeffer. Ook weer aanwezig namens de directie, Tjebbe Bosma. We hebben zoals altijd eerst even de notulen doorgenomen van de vorige vergadering en deze aangepast waar nodig. Vervolgens konden we vertellen dat de website van de ouderraad helemaal is vernieuwd en aangepast en ook online staat. Hier zijn we erg blij mee en we zullen dit nog verder bij de ouders onder de aandacht brengen.

We hebben gesproken over de digitalisering van het onderwijs en de verdere aanpak ervan. Een klein groepje ouders uit de ouderraad heeft zich hierin verder verdiept onder de naam Bonhoeffer digitaal 2.0. Belangrijke punten hierin zijn hoe kan de Ipad nog beter worden ingezet in het onderwijs en kunnen hiervoor richtlijnen gemaakt worden. Met input van ouders, leerlingen en docenten kunnen we hier een plan voor maken. Belangrijke punten hierin zijn

  • ethiek
  • rol van sociale media in ons dagelijks leven
  • rol van de school hierin
  • problemen waar ouders thuis tegenaan lopen
  • Het boek "kleppen dicht" als mogelijke leidraad voor docenten.
We zijn nog bezig met de organisatie van een ouder informatie avond. Het thema is media opvoeding en dit thema is al deels uitgewerkt. We denken erover om deze avond te combineren met het thema huiswerk hulp. We hebben een interessant boek onder ogen gekregen waarvan we de auteurs misschien kunnen uitnodigen. We gaan dit op korte termijn onderzoeken, zodat de informatie avond snel verder georganiseerd kan worden.

De informatie verstrekking vanuit de school naar de ouders was ook een onderwerp deze avond. We waren allemaal erg enthousiast over de vorm en inhoud van de nieuwsbrief van de HAVO bovenbouw. We willen dit als voorbeeld nemen voor de andere afdelingen binnen het Bonhoeffer. De invulling hiervan zal verder worden bekeken met de docenten tijdens de studiedagen.

Naar aanleiding van de visitatiecommissie met betrekking tot de invulling van het mentorschap waren de eerste resultaten bekend. We hebben hier een toelichting over gekregen. De inhoud zal nog verder gecommuniceerd worden en een follow-up aan worden gegeven. Het is als zeer positief ervaren en een groot deel van de onderzoeksuitkomsten waren herkenbaar voor de school.

De volgende vergadering zullen wij input gaan leveren aan het schoolplan. Drie belangrijke onderwerpen waar we allemaal over na gaan denken de komende tijd zijn.

  • maatwerk binnen de school
  • ICT Digitaal 2.0
  • Wat is een professionele cultuur.
Tijdens de rondvraag zijn nog diverse kleine onderwerpen aan de orde gekomen, waar direct antwoord op gegeven kon worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten