woensdag 25 juli 2018

Vergadering ouderraad 18 juni

Het was alweer de laatste ouderraad vergadering van dit schooljaar. En net als vorig jaar hebben we de laatste vergadering gehouden op het strand van Castricum. Het was heel gezellig met elkaar. Helaas hebben we ook deze vergadering afscheid moeten nemen van een aantal leden van de ouderraad. Bedankt voor de inzet! Er is dus ook weer ruimte voor nieuwe leden, dus interesse, stuur een mailtje naar de ouderraad.

We hebben het deze vergadering natuurlijk ook nog gehad over de schoolzaken. Bijvoorbeeld over het groeiend aantal leerlingen. Het is lastig om genoeg ruimte te vinden voor alle leerlingen, dus wordt er gewerkt aan goede noodlokalen. Hiervoor zijn al veel voorbereidingen getroffen.

Daarnaast is er gesproken over differentiatie en lestijden. Voorlopig blijft de lestijd 50 minuten en wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om differentiatie aan te bieden binnen de huidige lesstructuur. Dit wordt de komende anderhalf jaar goed bekeken en waar nodig zal gekeken worden naar een andere invulling.

Er is ook gesproken over de invulling van praktische opdrachten. Zoals altijd aan het einde van het schooljaar is de hoeveelheid praktische opdrachten enorm en niet meer te plannen voor de leerlingen. Afstemming tussen de docenten lijkt er niet te zijn. Hier is al eerder over gesproken maar het lijkt ook dit jaar niet helemaal gelukt om de afstemming te vinden. Er zal hier weer aandacht aan worden besteed.

Tot slot zetten we op de agenda voor volgend schooljaar, gezonde voeding en social media.

Fijne vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten